Coroane ceramice pe suport de Zircoinu

Implant dentar – sector 6
februarie 16, 2014
De ce trebuie acoperit un dinte cu o coroana de portelan
februarie 6, 2017

Datorita biocompatibilitatii excelente, precum si a calitatilor fizice si estetice superioare, ceramica integrala pe Oxid de Zirconiu  s-a impus in reconstructiile protetice prin coroane, avand indicatii in toate zonele cavitatii bucale, in special in regiunea frontala.

Proprietatile  Oxidului  de  Zirconiu

Rezistenta crescuta a ceramicii de pe infrastructura de zirconiu (rezistenta la indoire, rezistenta la tractiune) si consolidarea structurii prin transformarea materialului reprezinta avantaje remarcabile. Același avantaj în jocul de poker este posibil să aveți după ce a citit texas holdem strategy

Prelucrarea Oxidului de Zirconiu se face in laboratorul de tehnica dentara sau in centre de frezare CAD/CAM (Computer Aided Design/Computer Aided Manufacturing).

Oxidul de Zirconiu poate fi frezat dupa sintetizarea si presareasa, ceramica obtinuta fiind caracterizata de o rezistenta mare la incovoiere, lipsa defectelor si porozitatilor si o foarte buna transluciditate.

Lucrarile protetice din Oxid de Zirconiu realizate prin tehnica CAD/CAM prezinta o inalta rezistenta la solicitare mecanica si o excelenta adaptare.

Pe langa proprietatile fizice extraordinare, Oxidul de Zirconiu este caracterizat printr-o foarte buna biocompatibilitate. Din punct de vedere chimic, marginile coroanelor din Zirconiu nu sunt iritante pentru parodontiul marginal datorita lipsei microfisurilor artefactelor (aliajele metalice pot produce modificari edematoase si colorari albastrui ale gingiei la nivelul marginilor coroanelor din cauza oxizilor pe termen lung ducand la producerea leziunilor parodontale ireversibile).

Argumente  pentru  alegerea  Zirconiului

Coroanele realizate din ceramica pe Zirconiu nu pot fi deosebite de dintii naturali.

  • Acest material de inalta calitate si-a dovedit durabilitatea si rezistenta chimica in mediul oral. Mai mult, Oxidul de Zirconiu nu corodeaza, nu are nici un fel de conductivitate electrica si nu isi modifica temperatura, nefiind influentat de alimentele prea fierbinti sau prea reci.

  • Oxidul de Zirconiu este un material in  intregime biocompatibil, garantand nealterarea gustului sau a respiratiei dumneavoastra, prin reactii alergice sau efecte nedorite, cum ar fi gustul metalic in gura.

  • Culoarea zirconiului si a ceramicii este identica (alb), motiv care ofera un avantaj in plus tehnicianului ceramist. El poate sa modeleze forma coroanei in straturi succesive, sa obtina  grosimi variabile, diferite ale stratului de ceramica, poate modula culoarea si transparenta dintelui, pentru satisfactia deplina chiar si a celui mai pretentios pacient.

  • Optand pentru restaurari realizate din ceramici pe Zirconiu veti avea parte de o estetica, forma, culoare si textura a suprafetei lucrarilor, ce nu pot fi deosebite de dintii naturali invecinati.

Coroane ceramice pe suport de Zircoinu

PROGRAMEAZA-TE