Tot ce trebuie să știți despre

IMPLANTUL DENTAR

Acesta reprezintă o piesă din titan, de forma unui șurub ce înlocuiește rădăcină dintelui absent sau extras.

Înlocuirea unui dinte pierdut se realizează în două etape principale:

intervenția 1 (ETAPA CHIRURGICALĂ) INSERAREA IMPLANTULUI


intervenția 2 (ETAPA PROTETICĂ) PROTEZAREA PE IMPLANT Ancorarea unei coroane, punte sau proteză (prin cementare sau înșurubare).

Rolul și avantajele implantului dentar:
inlocuieste radacina dintelui pierdut
previne pierderea dintilor vecini bresei edentate si migrarea dintilor antagonisti(opusi);
opreste atrofierea osului
previne retractia gingiei dintilor vecini
elimina necesitatea sacrificarii si a scoaterii nervului/devitalizarii dintilor invecinati prin slefuire (daca s-ar opta pentru o lucrare clasica fixa)
ofera posibilitatea folosirii restaurarilor sau lucrarilor dentare fixe (acolo unde ar fi fost necesare proteze mobile)
recapatarea functiei masticatorii, prevenind aparitia problemelor gastrice
disparitia defectelor de fonatie
rezistenta danturii pe durata indelungata
ofera senzatia de dinti naturali
ofera senzatia de dinti naturali
cresterea calitatii vietii sociale si a increderii in propria persoana
cresterea confortului fizic (elimina aparitia leziunilor partilor moi: buze/obraji).
imbunatatirea aspectului esetic / asigura suportul adecvat contururilor faciale ( dispare aspectul de obraji supti sau infundati, colturile buzelor lasate, dispar ridurile din jurul gurii)

Etapele necesare inserării implantului dentar

1.Etapa pregătitoare: consultația, planul de tratament, radiografii, computer tomograf (prin care se fac măsurători precise ale grosimii și înălțimii osului disponibil și se simulează poziția implantului) aprecierea stării de sănătate, prin analize de laborator.


2.Etapa chirurgicală: implantul se va insera în osul maxilar după care se așteaptă între 2 și 6 luni (timp în care implantul se “prinde în os”, adică se osteointegreaza).


3.Etapa protetică: se face o mică incizie în dreptul implantului și se montează un conformator gingival (care permite vindecarea estetică a gingiei), se montează un bont de transfer cu care se ia amprenta pentru viitoarea lucrare. În laboratorul de tehnică dentară, se realizează lucrarea finală (care se fixează prin cimentare sau înșurubare)

De regulă, durată de inserare a unui implant este de aproximativ 20 de minute. Dacă este necesară adiția de os (reconstituirea volumului de os) sau folosirea de procedee suplimentare, durata va crește până la maxim 50 minute.

Durata inserării implantului dentar

Este dureros un implant dentar ?

Pacienții Dental Privilege nu resimt nici un disconfort, nici în timpul operației, nici după această. Anestezia se completează la nevoie ori de câte ori apare durerea și câteva zile postoperator se urmează tratament cu antibiotic și antinflamator. Activitățile zilnice pot fi reluate imediat după intervenție (cu precauție în primele 2-3 zile).

Dental Privilege recomandă alegerea implantului în urma discuției cu medicul stomatolog, respectând recomandările acestuia în funcție de particularitățile dumneavoastră.


IMPLANTUL DE CALITATE elimină riscul apariției complicațiilor și a costurilor suplimentare aferente înlăturării acestora. La reușita intervenției se adaugă profesionalismului medicilor și a echipei sale.


Planul de tratament personalizat și implicit devizul financiar se pot oferi, chiar și după o simplă consultație și o radiografie panoramică. Ulterior, se va efectua un computer tomograf pentru a analiza detaliile “tehnice” necesare efectuării implantului.

Alegerea implantului dentar

Dorința specialiștilor din cadrul clinicii este să ofere pacientului o experiență la stomatolog cât mai plăcută, având o rezolvare de durată, calitativă , într-un spațiu cald și primitor, din care să dispară teama și să îi facă plăcere să revină de fiecare dată.

Dacă aveți nevoie de o primă consultație, realizarea unui plan de tratament sau un control lunar, puteți apela cu încredere la medicii noștri dedicați.

SOLICITA O PROGRAMARE

Te invităm la clinica Dental Privilege pentru un zâmbet sănătos, aşa cum ţi-l doreşti!

Dental Privilege te așteaptă cu drag pentru refacerea danturii lipsă, prin implant.

© 2019 Dental Privilege - Toate drepturile rezervate

Militari, Calea Apeductului, Nr. 5, Bl. B4A, Sc. 1, Ap. 1, Int. 01, Sector 6, Bucuresti